“O Iubea Adam pe Eva?” Reloaded ( wordpress imported )

Posted on 01:19 by Notopic | 0 comentarii

--------

Post-ul asta "s-a stricat de la o vreme" ...asa...fara motiv ( asta daca nu m-a batut Dumnezeu )

...si m-am gandit sa-l refac :)

--------

E cam o saptamana de cand am intrat pe un blog si am gasit acolo un sondaj dragut:“ O iubea Adam pe Eva? ”

Si ca variante:

- mai de voie, mai obligat..avea si omu' nevoi..

- huh?

- mda, si marmota invelea ciocolata in staniol..

- pai? Nici nu se putea altfel..

Am raspuns si eu... doar asa... sa fiu in randul lumii... nu m-am gandit chiar deloc.

„ – mai de voie, mai obligat...avea si omu’ nevoi..” mi s-a parut cel mai amuzant raspuns... Am votat si... am observat dupa ca aproape 60% din cei care votasera avusesera aceeasi parere. Nu stiu insa cati au ajuns sa se gandeasca o saptamana la treaba asta... dar pe mine deja ma seaca.

Sa nu fiu inteles gresit... !! Ma doare fix undeva daca o iubea sau nu Adam pe Eva.

Si daca o iubea ce? E doar un alt fraier care s-a indragostit prosteste si a ajuns sa-si dea pumni in gura la final vazand cat a avut de pierdut. Bine...gresesc...nu e doar un fraier...e PRIMUL fraier si CEL MAI MARE. Sunt unii care se indragostesc, se insoara repede..ca deh! ea e aleasa doar...sufletul pereche..lumina luminilor...steaua stelelor...etc...etc..., toarna repede unu, doi..trei plozi...muncesc de le ies ochii ca la melci...da’s fericiti..muncesc pentru aleasa lor...pentru familie..sa nu le lipseasca nimic... Intr-o zi insa..pe cand ea „face piata” cu cardurile lui „la purtator” prin Mall Orhideea..ii zambeste frumos un tinerel inalt, brunet...haine de firma...ochelari de soare...BMW seria 7 in parcare...vila la munte...si...GATA!! Ea vine acasa si incep discutiile...vrea o schimbare....el nu mai e la fel ca la inceput (normal ca nu...e rupt de munca si de griji )...isi vrea si ea independenta...s-a saturat sa depinda mereu de el material ( ca a zis vreodata „m-as angaja si eu...sa aduc un ban in casa” si i-a interzis cineva)..si tot asa... Iese scandal...in primul rand pt ca el nu intelege nimic din ce se intampla...crede saracul tot ce aude..ba ca el s-a schimbat...ba ca ea se vrea independenta....da’ nici scandalul nu tine mult. Ea isi face bagajul si pleaca..si macar d’ar pleca...da’ cu toata independenta ei tot pleaca si cu jumatate din casa, masina, contul lor ( „lor” pe hartie...ca atata timp cat n-ai muncit o zi...nu poti spune ca ceva e „al tau” ..sau „al vostru”...e „al lui” si atat...)...si...de preferinta fara copii...ca brunetelul (care oricum o va schimba peste cateva zile cu o alta...hai...treaca de la mine..saptamani..luni na!!! da’ de schimbat e sigur....) nu suporta copiii.

Asta e UN fraier. S-a dus juma de casa...masina...bani...ai si 2-3 plozi de ingrijit...da’ na!!..poti recupera pierderile in timp....

De ce zic ca Adam, daca a iubit-o, e CEL MAI MARE fraier?!

Pai asta saracu a pierdut fericirea eterna, viata fara de moarte....Edenul...pt ea.

Asa ca....Ai iubit-o ma?! Pai acu’ da-ti singurel un pumn in gura!!!

( Nu generalizez...nu zic ca-s toate asa...da’ multe...prea multe poate...sunt..! )

Bun...N-a iubit-o!!

N-a iubit-o frate da’...era barbat saracu...si...avea si omul nevoi...

Sincer...sincer-sincer!!??...eu prefer prima varianta. E fraier omu...da’ atat...ca daca varianta asta e adevarata...inseamna ca ne tragem toti dintr-un retard.

Adica ce ai facut ma? Ai observat ca mai ai un cap si ti-ai zis „ Ia uite!...inca unul!!...hai sa incep sa gandesc si cu el!!!..ba chiar...fiind nou...cred ca voi lua cele mai importante decizii doar cu el... „ Buna alegere!!

Oricum...asa cum am mai zis...ma cam doare fix daca a iubit-o sau nu...daca a fost fraier sau retard...chiar nu conteaza...un lucru e clar : din vina ei el si-a distrus viata.

Ce am ajuns eu sa ma intreb e insa altceva: Adam asta n-a fost saracu „sapat”....”lucrat pe la spate”...”jucat pe degete”?

Sa ma explic !!

Adam traia singur in Paradis. Avea un job bine platit,o masina bunicica luata-n leasing, o casa a lui (cu inca destule rate de achitat la ea..dar era a lui), amici cu care se vedea seara la o bere, colege cu care flirta din cand in cand..mai in gluma mai in serios, un club preferat in care mergea week-end de week-end pentru ca doar acolo venea lume mai de calitate si nici nu se bagau manele, era microbist...tinea cu Steaua si anul asta, din putinul lui, cu un credit la Flanco-Eden, isi procurase o plasma si un sistem home-theatre Phillips..iar acum abia astepta sa inceapa Champions League ca sa-si invite amicii la el la un meci si o sticla de Salitos....

Intr-o zi insa...vine Dumnezeu in vizita. Adam...mereu bucuros cand e vizitat de prieteni...deschide si-L primeste-n casa. E casa de burlac doar...nu-i mizerie...dar..undeva intr-un colt zace o pereche de sosete (nu put...doar stau si ele acolo)...un paianjen tocmai si-a tesut casa noua de vre-o 2 zile si Adam, fiind prea ocupat cu un proiect la care lucreaza de ceva vreme si ajungand mai mereu seara tarziu acasa, inca n-a observat panza ca s-o curete..si praful s-a asezat cat de cat prin unele locuri..iar in bucatarie..in chiuveta e o lingura aruncata...atat!

Dumnezeu intra...se aseaza...sta la o bere...discuta...

„Ce mai faci?!” ..

”Mersi bine...dar Tu?” ...

” Ai vazut Rapidul? Iar a pierdut!!” ...

„HAHA!! O sa-i dea astia foc lu’ Taher la stadion”...

„Doamne da’ de CFR ce zici?!”...

„OOO...Da!!! Extraordinar meci ala cu Roma...sincer ca la 2-1 m-am uitat la picioare...ma gandeam ca astia chiar m-au prins de picior...alta explicatie n-aveam ca de pus mana-n cap...eu nu le-am pus-o...iar aia de la Roma chiar imi placeau si nu mi-au dat pana acu motive sa-i bat vreodata..”

„HAHA!!..Buna asta!! Buna!!”

...si tot asa....o bere...doua...trei....

La plecare...strangeri de maini...”Te mai astept pe la mine”...etc...

Pe drum insa...Dumnezeu trage concluzia...”Ba ce nefericit e asta saracuuuu...Palid...trist asa...e singur cuc si d’aia...Las’ ca-i fac eu o surpriza”.

A doua zi se trezeste Adam c-o durere de stomac de abia se poate da jos din pat...

Da sa intre la baie dar...e ocupata!!?

Cum sa fie ocupata baia lui?! El sta singur....

„O clipa iubi!! Ies acum...mai am 2 minute...sa ma dau cu fondul de ten si niste rimel si gata...”

O jumatate de ora mai tarziu, exact cand el incepe sa-si auda vezica cedand sub presiune, baia se elibereaza....

Intra...isi face treaba...multumindu-i lui Dumnezeu ca inca nu s-a instalat blocajul renal...si...abia dupa...observa ca oglinda e murdara de ruj, mascara si alte cateva creme ce nu-i sunt cunoscute....

Dumnezeu apare in oglinda si-i explica...durerea de stomac se datoreaza coastei pe care i-a luat-o pentru a-i face din ea „cadoul”. Ii spune cum..la ultima vizita i s-a parut asa nefericit incat s-a gandit sa-i faca bucuria asta....

„Pai bine...da’ nu puteai sa intrebi inainte?! „ ...sunt asa enervanti prietenii care cred ca stiu ce-i mai bine pentru tine si actioneaza fara sa zica nimic...stricand de cele mai multe ori tot....

Apoi Domnul o cheama si pe ea...le face cunostinta..le ofera Edenul (cum care Eden?! Al lui Adam...asa fusese pana in ziua aia..) si...mai nou..le pune si o regula...simpla: nu puneti mana pe Copac!! Atat.

Adam pleaca la munca...aiurit complet de toate cate se intamplasera intr-o singura dimineatza dar impacat cu gandul ca...daca Domnul crede ca-i bine asa....

Seara...se intoarce...ea e in pat...”Inima de tiganca” se aude inca de pe scara.

„Ce faci iubi?! Cum a fost la servici?!” zbiara ea...

„Ce?! N-am inteles...” ...el...”Da televizorul ala mai incet ca poate nu vrea tot blocul sa auda la ce te uiti tu acolo...”

Ea, dand tv-ul pe Mute...” Hai...nu fi asa morocanos...hai langa mine-n patut si da-mi un pupic!! ”...el se aseaza...o saruta...

Ea....” Uite...!! Vrei un mar??? ”

Deci...Doamne...sincer...fie vorba intre noi..

...L-ai sapat?!...sau si pe tine te-a surprins?!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu